Eddie

Het begon allemaal met onze vakantie in Israel. Overal waar we sliepen waren er poezen en elke avond knuffelden we daar mee. Tussen al die poezen zat ook een zwarte kat en ik herinnerde me dat ik als kind altijd een zwarte kat wilde hebben.

eddie 1

Terug in Nederland ben ik meteen op zoek gegaan naar een zwarte kat. Op de website van de asiels in Nederland vond ik er uiteindelijk eentje in Haaksbergen. De zaterdag erna ben ik daar naartoe gereden en daar zat Panter (zoals hij toen nog heette) in een kooi met een onwijs gemene oude kat. Ik zag Panter daar heel erg ongelukkig zijn. Toen ik hem vasthield, kroop hij meteen in mijn nek en ik was op slag verliefd op Eddie.

In de auto terug naar huis had ik voer, water en een kattenbak. Elke parkeerplaats stopte ik even om Eddie gelegenheid te geven om te eten of te drinken, maar het enige dat hij wilde doen was knuffelen. Elke keer opnieuw. Ik heb altijd gezegd dat zo onze band is ontstaan.

In het asiel hadden ze verteld dat ze Eddie van straat hadden opgepikt. Hj was een zwervertje. Bij ons thuis was dat ook te merken, want we moesten hem de eerste dagen elke keer weer uit de vuilnisbak trekken. We konden ook niets van eten laten staan, want hij at echt alles. Kersen vonden we terug met poezentanden erin, brood aangevreten, niets was veilig.

De eerste weken bij ons waren zwaar voor de andere poezen. Eddie had niesziekte meegenomen uit het asiel en had daar de rest mee besmet. Ook had hij vlooien en weet ik niet wat. Na een paar weken was dat allemaal achter de rug en hadden we een gezonde jonge enthousiaste kat in Eddie.

Na een tijdje kwamen we eens thuis en konden we Eddie niet vinden. Normaal kwam hij direct aan rennen maar nu niet. Hij had zich verstopt achter het bed, want hij had een pootje gebroken. Twee operaties, talloze controles in Leiden en Amsterdam verder, had hij een plaatje in zijn poot en mocht hij drie maanden een kooi in, omdat hij niet teveel mocht bewegen. Hij heeft het daar voor elkaar gekregen om zijn poot te verdraaien, waardoor hij altijd een klein beetje raar liep.

eddie 2

Daarna hebben we vooral plezier gehad met Eddie. Elke dag hadden we hetzelfde ritueel. Bij het wakker worden kwam hij even kroelen. Daarna wilde hij naar buiten, om na een half uurtje binnen te komen om te eten. Daarna was het weer slaaptijd of tijd om naar buiten te gaan. In de avond wilde Eddie eerst even naar buiten, daarna eten en als wij op d bank zaten kwam hij weer kroelen. Een andere favoriete plek om te knuffelen was op het toilet.

Als ik alleen thuis was, was ik nooit echt alleen. Eddie was constant in de buurt. Hij liep, lag of zat naast me of op me. Ik noemde hem daarom ook wel eens mijn zwarte schaduw. Tijdens mijn burn-out kon ik altijd vertrouwen op de knuffels van Eddie. Als dat niet helend werkt, helpt echt niets.

Met een vriendin had ik ook een mooie traditie, elke vrijdag de dertiende stuurden we een foto met onze kat naar elkaar. Zij had ook een zwarte kat. We hebben nooit een vrijdag de dertiende overgeslagen.

eddie 3

Eddie was graag buiten. Daar speelde hij met de andere katten op het plein of lag hij lekker languit op de tegels. De winter was altijd afzien voor hem en hij fleurde meteen op als de lente er was. Bijzonder van Eddie was dat hij altijd aanklopte als hij naar binnen wilde. Hij klopte letterlijk met zijn poten tegen het raam. En dat deed hij dan vooral omdat hij eten of drinken wilde. Maar heel bijzonder deed hij zijn behoefte altijd in de kattenbak. We hadden hem ooit per ongeluk opgesloten in een van onze kamers en na een paar uur kwam hij eruit en rende als eerste naar de kattenbak terwijl hij ook in de hoek had kunnen plassen.

Eddie was enorm sociaal. Zowel met andere poezen als met mensen. Als er ruzie was sprong hij ertussen om het te sussen. In het asiel zetten ze hem bij de moeilijke katten omdat hij daarmee overweg kon. Als je verdrietig of ziek was, kwam hij altijd extra aandacht geven.

Je merkt misschien wel dat ik niets slechts kan zeggen over Eddie. Ik heb geen kwaad bloed in hem kunnen ontdekken en heb alleen maar liefde gezien bij hem. En die liefde liet hij je ook voelen. En met die eigenschap opende hij harten. Heel veel mensen waren stapelgek op Eddie.  Hij liet hun harten smelten.

eddie 5

Hij heeft mij ook de waarde van pure onvoorwaardelijke liefde laten zien. Zoals ik al schreef, was het liefde op het eerste gezicht tussen ons. En wat voor bui ik ook had, hoe mijn leven ook liep, altijd kon ik rekenen op de liefde van Eddie. Hij heeft echt mijn hart geopend op een hele bijzonder manier. Dat was nog niemand zo gelukt. 

Ik miste Eddie ook vreselijk als ik aan het reizen was. Ik had altijd foto's van hem me om hem bij me te voelen. En ook op vakantie wilde ik snel weer terug bij Eddie zijn. Thuis was het ook meteen weer een en al liefde.

Je zult begrijpen dat ik nu echt kapot van verdriet. Ik zal Eddie nu voorgoed moeten missen. Ik ben hem zo dankbaar voor zoveel dingen en ben zo blij dat ik hem dat nog heb kunnen vertellen en laten voelen.

Eddie ik hou voor altijd van je. Je hebt echt een bijzonder plekje in mijn hart. Ik ga je missen en zal je nooit meer vergeten. Ik zal nooit vergeten wat je voor mij hebt betekent en hebt gedaan.

Nooit.
 
eddie 4